top of page

Úspěšný víkend za námi (8.-10.3.)

Aktualizováno: 11. 3.

Víkend jsme zahájili úspěšně již v pátek, když chlapci U17 doma porazili Sokol Žižkov. V sobotu pak dvěmi výhrami U11 mix udělal důležitý krok pro postup na národní finále. Chlapci U13 bohužel oba své sobotní zápasy prohráli. V neděli chlapci U15 přivezli 2 jednoznačné výhry ze svého výjezdu do Humpolce.


Přehled jednotlivých výsledků a hodnocení ze strany trenérů jsou dostupné níže.




U11

BC Vysočina - SK Renocar Podolí 55:51 ✅

BC Vysočina - SK Renocar Podolí 61:42 ✅


Po dvou výhrách na hřišti soupeře jsme byli velice blízko postupu do finále o postup na NF. V prvním utkání jsme se dost trápili v zakončení a ve finální kombinaci pod košem. Nakonec tým zabral a v závěru dokázal smazat ztrátu 7. bodů a potřetí Podolí porazit. 


V klidu jsme tedy nastupovali do posledního vzájemného utkání, kdy se do utkání dostali i nadějní mladíci a mladice. V tomto utkání již diváci mohli tleskat hezké kombinační hře a zlepšenému zakončení. Utkání jsme měli celou dobu pod kontrolou a v pohodě jsme dokráčeli i ke 4. vítězství. 


Musím pochválit všechny hráče za předvedenou hru a plné hlediště za podporu. 



U13

BC Vysočina - Sokol Šlapanice 31:64 ❌

BC Vysočina - BK Vyškov 37:60 ❌



U15

TJ Jiskra Humpolec - BC Vysočina 22:137 ✅

TJ Jiskra Humpolec - BC Vysočina 33:122 ✅


Naše patnáctky předvádí v poslední době hru, na kterou se dá koukat. Rychlý protiútok střídá rychlý protiútok, do postavené obrany nemáme problémy se zakončením. Když už soupeř postaví zónu, tak ji přehrajeme. Ale nezakřikněme to.


Utkání s Humpolcem bylo plně v naší režii a přes velmi statečný odpor domácích jsme zkrátka byli lepší a vyhranější. Alfou a omegou našeho výkonu byla celoplošná obrana. Domácím děkujeme za výborné buchty a vynikající bufet. Ve velmi přátelské atmosféře jsme se cítili jako doma a těšíme se na další utkání.



U17

BC Vysočina - Sokol Žižkov 80:69 ✅


V pátečním podvečeru jsme dohrávali utkání se Sokolem Žižkov. Proti tomuto týmu se nám v sezóně moc nedařilo, ale chtěli jsme tuto černou sérii prolomit. Ještě bez Štěpána, zato se Sedmou, jsme do utkání vstoupili aktivně s tím, že jsme chtěli soupeři vnutit naši hru. Prvních 5 minut se nám povedlo na jedničku s hvězdičkou, ale potom se rozstříleli hosté a čtvrtinu urvali pro sebe (17:21). Druhá čtvrtina byla óda na radost v podání našich kadetů - 27:8. Skvělé rychlé protiútoky, pestrost v útoku a to vše podpořeno výbornou obranou. Vypracovali jsme si 15ti-bodové vedení a mohli jsme v klidu prostřídat a ušetřit síly do závěrečné čtvrtiny (60:46). Fantastická poslední část hry, kdy za 5 minut jsme soupeři nedovolili skórovat, kdy my jsme naopak konto soupeře zatížili dalšími 18 body (skvělý úsek hry 18:0). Hostům se ale povedlo to samé po našem vystřídání základní pětky. Kluci zaslouží velkou pochvalu, jen ten konec mohl být z naší strany lepší. Tam potřebujeme větší odvahu.








bottom of page