top of page

Hezké počasí nám příliš výher nepřineslo (6.-7.4.2024)

Aktualizováno: 8. 4.

Tento počasím krásný víkend se našim družstvům výsledkově příliš nevyvedl a výhry si připsali pouze chlapci U14 a U17 "B", kteří zvládli obě svá venkovní utkání 💯👍


Smolné jsou pak především výsledky žen, které těsně (o 1 a o 3 body) prohrály obě svá finálová utkání, a to i přesto, že v nedělní odvetě měly velmi dobře nakročeno k výhře. Přesto však ženy zaslouží obrovskou pochvalu za 2. místo v soutěži ⛹️‍♀️🏆👏


Sezóna tímto víkendem končí také pro muže, kteří ve čtvrtfinále po boji 2x podlehli těžkému soupeři z Pelhřimova 😢 ❌


Dvě porážky si připsali také družstva chlapců U12, U17 "A" a také dívky U17, nicméně některé výsledky a předvedené výkony nám dávají naději do dalších zápasů a sezón 💪


Přehled jednotlivých výsledků a hodnocení ze strany trenérů jsou dostupné níže.



U12

Tygři Brno - BC Vysočina 63:53 ❌

BK Skokani A - BC Vysočina 81:72 ❌


Sice jsme v rámci 2. kola kvalifikace o Národní finále prohráli oba zápasy, ale tentokrát nás prohry nemrzí, protože jsme odehráli asi nejlepší zápasy sezony a v obou jsme byli vyrovnaným protivníkem. Proti Skokanům jsme vedli ještě po třetí čtvrtině 60:56, ale v závěrečné časti využil soupeř své fyzicky převahy a dovedl utkání do vítězného konce. Je potřeba říct, že jsme obě kvalifikační utkání odehráli se sestavou tvořenou téměř z poloviny mladšími kluky U11. Všem klukům velká pochvala za předvedenou hru.




U14

BK Vyškov - BC Vysočina 39:71

BK Vyškov - BC Vysočina 57:70

Souboj o čelo tabulky jsme svedli v sobotním dopoledni na půdě Vyškova. Celoplošnou obranou jsme nutili soupeře k chybám, které jsme trestali. Soupeř se ve 2. čtvrtině vzepjal, ale to naše základní sestava odpočívala. Ve 3. čtvrtině jsme na soupeře udeřili a zápas rozhodli.

Ve druhém utkání se nám vydařil 1. poločas, vedli jsme o 20, a tak už se nanašlo moc vůle více bojovat. Toho soupeř využil a zkorigoval, nicméně o vítězi nebylo pochyb.



U17 dívky

Jiskra Kyjov - BC Vysočina 48:34 ❌

FASTAV Zlín - BC Vysočina 52:45 ❌


Po delší době jsme absolvovali zápasy s většinou klíčových hráček, i když úplně kompletní jsme stejně nebyli. Každopádně jsme si nastavili hlavu na to, že bychom mohli uspět, a soupeřkám jsme byli daleko důstojnějšími protivníky než při minulých utkáních. Oba zápasy měly z výsledkového pohledu podobný průběh-jak v sobotu Kyjov, tak v neděli Zlín, si po celou dobu udržoval mírné vedení. My jsme dobrou prací v obraně nedovolily soupeřkám odskočit do výraznějšího náskoku (v sobotu po třech čtvrtinách stav 29:35, v neděli dokonce čtyři minuty před koncem 39:44). V útoku byl však náš výkon slabší, v sobotu chyběla odvaha hrát 1na1, resp. vůbec vzít to na sebe, v neděli nás totálně zradila kvalita zakončení-tak 7x jsme jeli úplně sami na koš, ale bodovat jsme nedokázali, a k tomu naprosto tragické šestky (19/3). Všechny naše hráčky ale makaly v obou zápasech, za to zaslouží pochválit, za vyšší bodový přínos po oba dny patří ocenit Míšu a v neděli Lindu K., která se kousla i přes problémy se zády. Tak snad zlepšené výkony budou příslibem do závěru sezóny, poslední zápasy hrajeme doma 20. a 21.4.,a pak uvidíme, jestli nám to bude stačit na záchranu soutěže, anebo budeme muset absolvovat kvalifikaci.



U17

Sokol Žižkov - BC Vysočina 68:56 ❌

Basket Poděbrady - BC Vysočina 98:80 ❌


Souboj obran - tak by se dal charakterizovat sobotní zápas na Folimance. Po celý průběh utkání jsme drželi velmi dobrou obranu, bohužel v útoku jsme hráli příliš individuálně. To, že je to špatně, jsme po celý zápas nepochopili.


V neděli jsme drželi se soupeřem krok třičtvrtě utkání. Bohužel v poslední čtvrtině i přes to, že jsme dali 19 bodů, soupeř dal 36 a tak zvítězil.



U17 "B"

BBK U17 - BC Vysočina B 41:57 ✅

BBK U17 - BC Vysočina B 60:64 ✅


Mladé pušky odmítly ostudu v podobě prohry


Podvečerní utkání ve stařičké tělárně v Bosonohách měla podle tabulkového postavení být procházkou růžovým sadem. Opak byl pravdou, spíše prodírání trnitým houštím… Většina hráčů byla tentokrát U15, protože zranění a nemoci silně ovlivnili složení obou našich družstev, neboť áčko jelo na ligový Žižkov.


První zápas po vlažném začátku drželi bodově Čiči a Kinder, kterým sekundovali mladí Eda a Tomio. Jonas se soustředil na přihrávky pod koš a bránění jejich lídra. Dva body za výhru se počítaly.


Druhý zápas připravil trenéry o klid. První tři čtvrtky jsme vždycky prohráli – 23:17, 14:12 a 17:15. Nájezdy a trojkami se prosazoval matador Jonas (26), k němu se přidal pouze Eda (14). Vynikající práci v obraně předvedl Davo. V nervózním závěru po vyfaulování kapitána rozhodli o překlopení skóre v náš prospěch mladé pušky Eda a Maty. Poslední dějství jsme vyhráli 20:6. Koučům spadly kameny ze srdcí, v tělocvičně spadly obklady a ostuda se nekonala.




Ženy

KP Brno D - BC Vysočina 45:41 ❌

BC Vysočina - KP Brno D 68:69 ❌


Co k zápasům dodat, jednoduché shrnutí, v prvním utkání jsme klidně mohli vyhrát o 20 bodů, ale když nedáte jasné podkošové střely, tak vyhrát nemůžete. Doma pak vedeme o 19 bodů a stejně prohrajeme. Spousta zbytečných chyb, nedisciplinovanost v obraně, obraný doskok ve druhé polovině neexistuje, úplné selhání v taktických věcech. Bohužel KP vyprodukovalo o dost méně zbytečných chyb a to nakonec rozhodlo. Holky bojovaly, ale to bohužel nestačilo, což je škoda, protože dnes diváci byli slyšet a hnali je dopředu. 



Muži

BC Vysočina - GBA Sojky Pelhřimov 69:85 ❌

GBA Sojky Pelhřimov - BC Vysočina 83:76 ❌


Do prvního kola playoff jsme si nejspíše nemohli vybrat těžšího soupeře. Pelhřimov je jednoznačným adeptem na postup a s tímto nastavením také přijeli na sobotní zápas do Jihlavy. My jsme se ale ničeho nezalekli a vstup do utkání jsme zvládli na výbornou. Poté soupeř rozjel svůj stroj a trpělivě kousek po kousku nám bral naděje na vítězství. I přes velmi dobrý výkon Pelhřimova jsme se ale nevzdávali a chvíli před koncem utkání jsme se vrátili na rozdíl 10 bodů. Bohužel koncovka patřila opět hostům a tak naše ztráta narostl až na konečných 16 bodů.


To nám nedávalo moc velké naděje na nedělní odvetu, ale podařilo se nám probudit správného týmového ducha a v neděli jsme bojovali až do konce. Nedělní zápas byl po celých 40 minut naprosto vyrovnaný, ale to bohužel nestačilo. Pelhřimov nás za celý zápas nepustil do většího trháku a zkušeně si pohlídal zápas až do samého konce. My tímto ukončujeme sezonu se vztyčenou hlavou, protože nedělní utkání jsme odehráli se ctí a rozhodně se nemáme za co stydět. Teď nám nezbývá nic jiného, než se dát do práce a udělat vše proto, abychom v příští sezoně byli úspěšnější.

bottom of page