top of page

Poslední hrací víkend v tomto roce se nám výsledkově bohužel příliš nevydařil (16.-17.12.)

Poslední hrací víkend v tomto roce se nám výsledkově bohužel příliš nevydařil. Ze šesti zápasů jsme zvítězili pouze ve dvou z nich. Jeden úspěšný zápas sehráli U11 a jeden U19, obě družstva však své druhé zápasy prohrála. Ani jednou zvítězit se na domácí palubovce nepodařilo chlapcům U13.


Další soutěžní zápasy čekají až v roce 2024. V tomto roce nás však ještě čeká Vánoční utkání legend, které se uskuteční 29. 12. 2023 od 16:00 a na které jste všichni srdečně zváni - https://facebook.com/events/s/vanocni-utkani-legend-bk-jihla/180986525085371/.



U11

BK Skokani A - BC Vysočina 55:43 ✅

SKB Tišnov - BC Vysočina 56:55 ❌


V sobotu se vydali hráči U11 do Tišnova. Tentokrát jsme vyjeli opravdu s extra mladým družstvem, které statečně bojovalo a ve druhém utkání jen těsně podlehlo domácím. Hráči a hráčky, zaslouží velkou pochvalu za to, jak makali v obraně i v útoku. Bylo jich pouze 10, takže bez střídání se vydali ze všech sil. Důležité ale je, že odehráli dva vyrovnané zápasy, kde se museli celé utkání soustředit na hru a nepolevit. 



U13

BC Vysočina - Basket Brno 28:79 ❌

BC Vysočina - Sokol Šlapanice 36:61 ❌


V prvním zápase jsme tahali za kratší konec hned od úvodního rozskoku a rozdíl ve skóre narůstal až na konečných 50 bodů. Herně se nevedlo převážně první pětce. Do druhého zápasu jsme nastoupili s odhodláním soupeře co nejvíce potrápit, což se i dařilo a nebýt několika výpadků v naší hře mohli jsme pomýšlet na lepší výsledek. Je vidět, že to jde, když se chce. Takže za druhý zápas pochvala.



U19

BC Vysočina - Tesla Pardubice 84:71 ✅

BC Vysočina - Vlci Žďár 64:69 ❌


O postupujících v naší skupině už bylo jasno před víkendem, kdy postupujeme my a Žďár. Proto jsme tento víkend pojali trochu netradičně. Zkrátka mít z basketu radost, dát příležitost všem bez ohledu na výsledek. 


V sobotním zápase si naši kluci opět řekli, že začneme s handicapem. Mínus 17 během 1. čtvrtiny a z hlediště se ozývalo jen: "To snad není možný". Ve 2. čtvrtině jsme manko stáhli na 6 bodů a ve 3. čtvrtině jsme zapli. Během 6 minut jsme si vypracovali uklidňující vedení a v poslední čtvrtině tak hráli méně vytěžovaní hráči. Ti ovšem podali velmi dobrý výkon a někteří z nich si hlasitě řekli o větší porci minut.


V nedělním utkání se Žďárem jsme samozřejmě chtěli vyhrát, ale hlavně dohrát ve zdraví a užít si svátky. Žďár byl bojovnější a v dnešním zápase o trošku lepší. Nicméně postup do finálové skupiny, kde se začíná znovu od začátku, máme jistý a kluci za první část sezóny zaslouží pochvalu. Teď už nebude slabého soupeře a my se na to musíme připravit.


Kompletní přehled fotek od Tomáše Kopečného je dostupný zde - https://photos.app.goo.gl/7y5pQ5MvTG2Ne89bA








bottom of page