top of page

Stovka Lvům z Hradce a slam dunk

U15 nadregionální liga – skupina D

Poslední domácí zápasy v soutěži a pro mnohé borce i poslední v této věkové kategorii. Po Velikonocích a přijímačkách na střední školy nás čekají těžké zápasy v Českém Brodě a Kolíně na obhajobu prvního místa.



BC VYSOČINA – BK LIONS JINDŘICHŮV HRADEC 101:61 (23:18, 27:20, 21:11, 30:12)

Lions z Jindřichova Hradce přijeli s mladou a nízkou sestavou, což našim vyspělejším klukům nadmíru vyhovovalo. Kouč nasadil na začátek jinou sestavu než obvykle a kluci se nedokázali dostat do hry. Z vedení 4:2 po bodech Matouše a Radka nastal útlum, timeout a změna sestavy. Klíště, Dave a Džejk zařídili obrat ve skóre v náš prospěch. Do hry se postupně zapojili všichni hráči z lavičky a přispěli k solidnímu poločasovému výsledku, který naznačoval šanci na konečnou stovku. V poslední čtvrtce jsme nedali Lvům moc příležitostí ke skórování a očekávaná stovka se povedla z ruky Honzy Prühera. Trenéra i přítomné diváky potěšili nacvičené akce a smrtící rychlé protiútoky, naopak obrana byla často velmi děravá...

Sestava a body: Dave 21 (TH 5/5), Klíště 19, Džejk 14, Honza K. 12, Honza P. 10, Kiki 7, Matouš 6, Radek 4, Sedlo 4, Čali 4, Němy a Domča.


BC VYSOČINA – TJ TŘEBÍČ 99:74 (30:12, 24:16, 27:25, 18:21)

Družstvo z východu přijelo nečekaně bez bratrů Blažkových, zato se dvěma staršími hráči. Kouč domácích na rozdíl od hráčů trochu zapomněl na změnu času, ale Peši jej na rozcvičení dokonale zastoupil... V neděli žádné experimentování se sestavou, bodová mašina kádru fungovala, ale bránit se nikomu moc nechtělo. Stovky jsme se tentokrát nedočkali, protože proměňování jasných šoupáků byl pro některé plejery nečekaným problémem. Přítomné nadchnul dokonalým slam dunkem David Klieštik. 14 vteřin před koncem za stavu 99:71 kouč při time outu ukázal provedení vyhození z autu a zakončení, bohužel chybička se vloudila a ještě jsme dostali z protiútoku trojku.

Sestava a body: Dave 22 (TH4/4), Džejk 20, Klíště 16, Kiki 13, Honza K. 12, Matouš 8, Němy, Domča, Čali a Sedlo po 2, Honza P., Radek.

bottom of page