top of page

Těžká vyrovnaná utkání i přesvědčivé výhry (23.-24.3.2024)

Jediným týmem, který tento víkend zvládl stoprocentě jsou chlapci U15, kteří 2x s přehledem zvítěžili a postupují tak do čtvrfinále z prvního místa 💯👏


Po jedné výhře si připsali chlapci U13 a také U19, kteří v domácím dramatickém a vyrovnaném zápase napravili sobotní porážku a porazili silného soupeře z Prostějova 💪


Dvě domácí porážky zaznamenaly dívky U13 a 2 porážky venku si připsal také mix U11, který tak bude muset o postup na MČR zabojovat v domácí odvetě s Kyjovem, která se uskuteční 13.4. ⛹️‍♀️⛹️‍♂️


Přehled jednotlivých výsledků a hodnocení ze strany trenérů jsou dostupné níže.



U11

Jiskra Kyjov - BC Vysočina 44:34 ❌

Jiskra Kyjov - BC Vysočina 44:32 ❌


Třetí kolo kvalifikace na MČR mixu U11 jsme vyrazili odehrát na palubovku Kyjova. Oba zápasy byly jak přes kopírák, co do průběhu, tak finálního skóre. Na obou stranách byla velmi solidní obrana a jen velmi těžko se dalo prosadit hrou jeden na jednoho. 


Kyjov si v prvním mači vypracoval do poločasu desetibodový náskok, o který pak ve finále vyhrál. Naší slabinou byl útočný i obranný doskok. Ve druhém špílu se nám podařilo po úvodní osmibodové ztrátě dotáhnout na poločasový rozdíl tří bodů. Zlepšili jsme se na doskoku, ale bohužel s úbytkem sil se vytrácel pohyb, bojovnost a chuť získat balon. Střelecký výpadek v poslední čtvrtce nás pak připravil o lepší skóre.


Celkově měl dvojzápas vysokou kvalitu a diváci se rozhodně nemohli nudit. I přes dvě prohry zaslouží holky a kluci obrovskou pochvalu za předvedený výkon. Těžká utkání, jako byla tato s Kyjovem je posunou dále a můžeme se jen těšit na domácí odvetu.



U13 dívky

BC Vysočina - Jiskra Kyjov 25:71 ❌

BC Vysočina - SK K2 Prostějov 10:23 ❌


V obou utkáních jsme bohužel předvedli letošní nejhorší výkony. Jakoby se před domácím publikem děvčata bála cokoliv udělat a především, což mě mrzí, minimální snaha a obětavost. Ve druhém utkání už nasazení bylo lepši,ale zase chyběl klid v zakončení. Abych nebyl úplně negativní, tak druhé utkání bylo z pohledu obrany velice dobré, ale jak jsem již zmínil, tak se bohužel přidalo hrozné zakončení. Kdybychom proměnili pár snadným střel, tak možná i v pohodě vyhrajeme. 


U13 chlapci

TJ Sokol Moravská Nová Ves - BC Vysočina 10:129 ✅

TJ Spartak Uherský Brod - BC Vysočina 57:33 ❌


V prvním zápase chlapci s přehledem porazili soupeře z Moravské Nové Vsi. Ve druhé zápase už ale bohužel na výhru nedosáhli a podlehli celku z Uherskému Brodu.


U15

BC Vysočina - BK Velké Meziříčí 122:29 ✅

BC Vysočina - BK Velké Meziříčí 140:24 ✅


V posledním kole základní skupiny jsme narazili na tým, se kterým spolupracujeme. Od prvních minut jsme nasadili agresivní celoplošnou obranu, která dělala hostům velké problémy. My naopak z ní těžili a snadno zakončovali. Velký kredit hostům, že bojovali. Makali i přes narůstající skóre, ukázali, že basket mají rádi a snad je tento příděl moc neodradí. Když se vrátím k našim klukům, naše výkony jdou strmě nahoru.


Druhý zápas jsme odehráli v podobném nasazení. Hostům už pomalinku docházely síly, ale bojovali až do konce. A tak to má být vždy.


Postupujeme tak z 1. místa do čtvrtfinále, kde můžeme narazit buď na Basket Kohouti nebo SK Žabovřesky.



U19

BC Vysočina - BC Nový Jičín 66:72 ❌

BC Vysočina - BCM Orli Prostějov 80:79 ✅


V sobotním zápase s Novým Jičínem nám hrubě nevyšla 1. čtvrtina, kterou jsme prospali, jak je bohužel naším starým zvykem. Poté jsme stahovali, stahovali, až jsme manko stáhli na 2 body. Ale špatně jsme zvolili útok, soupeř nás potrestal a bylo rozhodnuto. Zbytečná porážka, ale za 1. čtvrtinu jsme si vyhrát nezasloužili.


V neděli jsme se utkali s Prostějovem. Vstup do zápasu nebyl příliš povedený, nicméně daleko lepší než v sobotu. Mínus 7 bodů jsme hodnotili spíše pozitivně. Do druhé čtvrtiny jsme vstoupili ve značně lepším rozpoložení a podařilo se nám skóre překlopit na naši stranu (39:35). Hezké a dramatické utkání gradovalo ve 2. poločase, kdy se vedení přelévalo z jedné strany na druhou, několik sporných rozhodnutí na obě strany, emoce v hledišti, zkrátka basket se vším všudy. Vše vyvrcholilo dramatickou koncovkou 4 minuty před koncem za stavu 67:67. Pětkrát jsme se ujali vedení o 2 body, nicméně soupeř vždy proměnil a vyrovnal. Do poslední minuty jsme šli se čtyřbodovým vedením, o které jsme přišli 12 vteřin před koncem trojkou soupeře. Po time-outu jsme nejprve ztratili míč, poté jej získali a následně byl faulován Lukáš. První šestku nedal a na druhou jsme včas zakřičeli, aby pouze nahodil. Asi to byla nejhezčí nedaná šestka v sezóně. Byl konec a my nejtěsněji vyhráli. Jsem rád za kluky, že přišla výhra. Dokázali jsme si, že dokážeme hrát s každým, ale musíme být koncentrovaní.






bottom of page