top of page

V důležitých zápasech se nám podařilo zvítězit (13.-14.4.2024)

Oba své zápasy v tomto víkendu zvládla vítězně hned 3 družstva - U11 MIX a chlapci U13 a U15.


U11 MIX oplatil dvě venkovní porážky družstvu z Kyjova a zajistil si tak postup na finálový turnaj MČR 😍🏆🇨🇿


Chlapci U13 v posledních zápasech sezóny přesvědčivě porazili Skokany i Humpolec a udělali tak nejlepší možnou tečku za touto sezónou 👏⛹️‍♂️


S přehledem zvládli první dvě čtvrtfinálová utkání také chlapci U15, kteří si tak vytvořili důležitý náskok do venkovních odvet 💪💯


Dívky U13 neuspěly ani v jednom venkovní utkání a svůj jediný zápas prohráli také chlapci U19 😢


Přehled jednotlivých výsledků a hodnocení ze strany trenérů jsou dostupné níže.



U11

BC Vysočina - Jiskra Kyjov 59:31 ✅

BC Vysočina - Jiskra Kyjov 60:52 ✅


Odvetný dvojzápas kvalifikace sliboval napínavou podívanou. O co jednoznačnější byl výsledek prvního zápasu, o to napínavější byl průběh druhého.


Pokyny pro první zápas byly jasné – zlepšit obranný i útočný doskok, který nám haproval v Kyjově a zlepšit pohyb proti velmi dobře bránícímu Kyjovu. Poločasových 31:26 v náš prospěch trochu napovídalo podobný napínavý průběh, jako před čtrnácti dny. V druhé půlce jsme ještě vytunili obranu s doskakováním a dovolili Kyjovu pouhých 5 bodů. Skvěle zahráli všichni, včetně střídajících hráčů a hráček, kteří perfektně odběhali a hlavně odbránili svůj part. Pochválit musíme všechny, kteří trochu povylezli ze své ulity a ukázali, že v klidu zastoupí tradiční střelce, nebo odvedou perfektní černou práci pro celý tým.


Druhý zápas byl o neusnutí na vavřínech, protože ač jsme hned v úvodním duelu smazali manko z Kyjova, dalo se čekat nějaké to rozsvícení (po prvním zápase trochu pohaslých) Jisker. Začátek byl z naší strany trochu vlažnější, druhá čtvrtka ve stejném duchu. Nutno říct, že i Jiskry už měly trochu těžší nohy. V poločase jsme měli lehce navrch, konkrétně pět bodů. Třetí perioda se Kyjovu povedla a do poslední čtvrtky jsme šli za vyrovnaného skóre 45:45. Domluvili jsme se na prohození obránců klíčového skórera hostí a to možná rozhodlo. Přes horkou koncovku jsme byli o osm bodů šťastnější a za čtrnáct dní se můžeme těšit na finálový turnaj MČR mixů U11.



U13 dívky

Tygři Brno - BC Vysočina 38:25 ❌

Jiskra Kyjov - BC Vysočina 57:29 ❌


V sobotu jsme se utkali v Kyjově s domácími a tygřicemi Brno. V obou utkáních jsme měli velice slušnou obranu, ale bohužel v zakončení nám stále chybí zkušenosti a klid. Na druhou stranu, útok se časem vylepší a věřím, že pokud budou děvčata pracovat, tak se brzy dočkáme dobrých výsledků, už nyní je vidět, kdo odehrál hodně zápasů a kdo má více omluvenek, než utkání. 



U13 chlapci

BK Skokani B - BC Vysočina 13:78 ✅

TJ Jiskra Humpolec - BC Vysočina 31:77 ✅


K posledním zápasům sezony vyrazili kluci U13 do nedalekého Humpolce s jasným cílem vrátit domácím porážku z prvního kola. Kromě domácích nás ještě čekalo družstvo BK Skokani B.


V prvním zápase nás brněnští Skokánci příliš neprověřili, protože přijeli pouze v osmi hráčích a již měli v nohách zápas proti domácím. V pohodovém zápase jsme vyhráli 78:13.


Po krátké pouze jsme nastoupili proti domácím a nutno říct, že jsme to byli my, kdo diktoval tempo a rychlou hrou dopředu jsme domácí přehrávali. Soupeř našemu tempu nestačil a rozdíl ve skóre narůstal. V poločase jsme vedli 38:21 a šli si za svým cílem. Domácí se ještě pokusili vývoj utkání zvrátit, když do třetí čtvrtiny poslali to nejlepší co měli, ale efekt to nepřineslo a skóre dále narůstalo v náš prospěch. Po třetí čtvrtině 52:30. Závěrečná část se již dohrávala plně v naší režii a kluci si dokráčeli k zasloužené výhře 77:31.


Za předvedenou hru palec nahoru. Velmi nás potěšilo, že jsme mohli střídat všech 15 hráčů a na kvalitě hry to nebylo znát. Je jenom velká škoda, že jsme se sešli až v posledním kole v kompletní sestavě!!! Sezona 23/24 skončila a již přemýšlíme o příští, kdy nás čeká žákovská liga U14.


Za celou sezonu díky nejen klukům, ale také všem rodičům a fanouškům, kteří nás podporovali a doprovázeli i na venkovních zápasech.


U15

BC Vysočina - SK Žabovřesky B 103:52 ✅

BC Vysočina - SK Žabovřesky B 120:43 ✅


Ve čtvrtfinále play-off nám byl přisouzen tým z Brna, a to konkrétně Žabovřesky B. Bylo otázkou, v jaké sestavě Brno přijede, a tak jsme se svědomitě připravovali na každou variantu. Bohužel v týdnu před zápasem se nám zranil Čaly a někteří hráči nahlásili, že na odvetu odcestují se školou do zahraničí. Bylo tak nadmíru jasné, že oba zápasy musíme zvládnout a připravit si co největší polštář do odvet. Vím, že jsem velmi náročný na kluky a na náš výkon. Ale tentokrát musím říct jediné - skvělý výkon. Bez chybičky. Hráli jsme opravdu od samého začátku do konce parádní basketbal. Vše se odvíjí od obrany a s tou si soupeř nevěděl rady. A jelikož se nám dařila, světe div se, střelba a i trestné hody byly ucházející, nebylo o vítězi pochyb. Kluci byli odměněni za to, jak pracují na tréninku. Je to opravdu neuvěřitelná proměna, jak kluci pracují. Hned po zápase jsem jim ale zopakoval, že nesmíme usnout na vavřínech, protože přijdou další výzvy.



U19

BC Vysočina - BK Vlci Žďár 68:80 ❌


V posledním kole finálové skupiny jsme se střetli se Žďárem. Ani jednomu týmu už o nic nešlo, a tak se častěji střídalo. Bylo k vidění spoustu hráčů mladších ročníků. My jsme v 1. poločase měli poklop na koši, bylo opravdu trestuhodné, co jsme nedali. Naopak pod naším košem jsme budovali obranný koridor tak, aby soupeř mohl pohodlně skórovat. Ve 2. poločase jsme se zlepšili a trochu zkorigovali skóre, ale o vítězi nebylo pochyb. Po zápase jsme se rozloučili s hráči ročníku 2005 (Vojta a Matěj, na dálku pak s Adamem). Ostatní pokračují i v nadcházející sezóně a moc se na ni těšíme.



bottom of page