top of page

Velmi vydařená sobota a ještě lepší neděle (16.-17.3.)

Máme za sebou velmi vydařený víkend. Ten začal již v pátek prvním vítězstvím žen. V sobotu jsme pak sice prohráli úvodní a závěrečný zápas na domácí hale, ale všechny ostatní víkendové zápasy skončily naším vítězstvím ✅


Zvláště vypíchnout je třeba výsledek žen, které si vítězstvími zajistily postup do finále soutěže ⛹️‍♀️👏 😍


Obě svá venkovní utkání zvládli vítězně chlapci U14 i U17 "B", jednu výhru ve svém jediném zápasy získalo také "áčko" chlapců U17 ⛹️‍♂️👍


Jednu výhru a jednu prohru si pak připsalo družstvo U12 a muži, pro které to byly poslední 2 zápasy před play-off 💪


Přehled jednotlivých výsledků a hodnocení ze strany trenérů jsou dostupné níže.




U12

BC Vysočina - SK Renocar Podolí 50:63 ❌

BC Vysočina - BK Skokani B 126:39 ✅


U12 prohráli v prvním zápase v relativně vyrovnaném záase soupeři z Podolí. Tuto prohru si vynahradili ve druhé zápase, kde velkým rozdílem porazili družstvo BK Skokani B.



U14

Sokol Babice Kohouti - BC Vysočina 66:82

Sokol Babice Kohouti - BC Vysočina 48:78


Ve finálové skupině jsme se střetli s týmem, který v tomto zápase trefil prakticky vše. My jsme museli předvést náš lepší výkon, abchom byli úspěšní. To se podařilo a zejména Vašek a Jára zaslouží pochvalu. Ostatní střídali lepší a horší okamžiky, naštěstí těch lepších bylo víc.


Ve druhém utkání už domácí kladli viditelněji slabší odpor, ale i tak se hrál slušný basket. Shodli jsme se s oběma trenéry, že to byly pěkné zápasy v příjemné atmosféře a všichni hráči se mohli lecčemu přiučit. Já mám radost ze stále se lepšící obrany a v útoku, když máme zakázaný driblink, je to radost pohledět.



U17

BC Vysočina - Vlci Žďár 70:57 ✅


Naši kadeti už mají dá se říci splněno a soutěž zachráněnou pro příští sezónu. My jsme ale nároční, a tak jsme řekli, že i přesto, že budeme točit, jdeme vyhrát. V týdnu se nám zranil Kosík a naše odhodlání bylo veliké. Vždyť nás čekal rival z Vysočiny. Připravovali jsme se na dvě vysoké věže soupeře, a to nám vyšlo dokonale. V utkání dostal i velkou porci minut náš benjamínek Čaly a vůbec se zapojením hráčů ročníku 2009 panuje velká spokojenost. V utkání jsme si vypracovali celkem rychle desetibodové vedení, které jsme víceméně udržovali až do konce. Výborně zahráli bodově prosazující se Táďa s Havlim. Černou práci pod košem odvedl Sedma. Ovšem za bojovnost a týmovost bych chtěl pochválit opravdu všechny. Máme stoupající formu a před sebou ještě 4 zápasy, tak doufám, že to předvedeme i příště.



U17 "B"

BK Sojky Pelhřimov - BC Vysočina B 46:64 ✅

BK Sojky Pelhřimov - BC Vysočina B 68:91 ✅


Klování pelhřimovských Sojek zamezila celoplošná obrana


Výjezd na západ v silné sestavě, tedy i s mladými puškami, které opět dostaly důvěru trenérů. V Pejru se nikdy nehraje lehce na hřišti, a když se k tomu přidaly kouzla a arogance u stolku zapisovatelů, a ještě ta hrozná muzika o přestávkách, tak bylo o dobrou náladu postaráno. Oba zápasy měly podobný průběh. Téměř do poločasu vyrovnaný boj, hodně faulů na obou stranách, naše problémy s překonáním domácí zónové obrany. V dalším průběhu už měly Sojky unavená křidýlka a nestačily reagovat na naší vytaženou obranu. Jura předvedl skvělý slam-dunk. Pokud bychom proměnili (jako skoro vždycky) naše šoupáky a ve spojení s tristní úspěšností z čáry trestného hodu pouhých 35,4 %, tak určitě měly Sojky ve hnízdě více než 100 velikonočních vajíček. V týdnu béčko čekají nelehké zápasy pro změnu na východě, v Třebíči.




Ženy

FASTAV Zlín - BC Vysočina 53:76 ✅

BC Vysočina - FASTAV Zlín 70:57 ✅


V prvním semifinále jsme si poradili se Zlínem celkem jasně, ale rozhodující krok jsme udělali až v poslední čtvrtině.  Během zápasu nás držela střelba za 3 body(13) a to hlavně v momentech, kdy se soupeř ve skóre dotahoval. Ve 3. čtvrtině šel Zlín dokonce do vedení, ale v ten moment opět přišla trojka a soupeře to položilo natolik, že skóre dospělo až na rozdíl 23 bodů.  K dobře fungující střelbě jsme přidali i dobrou obranu a doskok, takže zasloužené vítězství. 


Do odvetného semifinálového utkání jsme vstupovali s výhodou ve skóre, ale nic jsme nechtěli ponechat náhodě. Cíl byl stejný jako v předchozích zápasech - rychlá hra směrem dopředu a důsledná obrana. Již od prvních minut zápasu bylo jasné, že se na nás soupeř připravil a snažil se eliminovat naší zbraň z prvního zápasu - střely za tři body. První čtvrtina se nám povedla dle pokynů a je nutné vyzdvihnout výbornou obranu a práci podkošových hráček. Ve druhé čtvrtině soupeř překvapil naše hráčky vysunutou zónovou obranou na kterou se nám dlouho nedařilo najít spolehlivě fungující řešení. Ač se nedařilo v útoku, tak nás stále držela dobrá obrana. Třetí čtvrtina opět patřila našim holkám a k obraně se se přidal i přehled v útoku se zapojením podkošových hráček v postupném i rychlém protiútoku. Do poslední čtvrtiny jsme vstupovali s vědomím osmnácti bodového vedení a výhody z prvního zápasu. Holky držely koncentraci a s přehledem si došly pro vítězství a postup do finále OP ve kterém se utkají s nevyzpytatelným KP Brno.  


Muži

BC Vysočina - BC Benešov 59:63 ❌

BC Vysočina - Tigers České Budějovice


Dva dny, dva odlišné výkony a bilance 1:1. Cíl na víkend byl jednoduchý, dostat se do herní pohody a připravit se tak psychicky na nadcházející playoff.


V sobotu jsme ale zažili přesný opak. Od začátku jsme se trápili v útoku a naše úspěšnost střelby byla tragická. V průběhu utkání nás naše neschopnost střelecky se prosadit dusila více a více, až jsme se dostali na manko cca 20 bodů. V poslední čtvrtině jsme se dokázali zvednout a tento úsek hry jsme vyhráli 20:6. Na výhru to ale nestačilo.


V neděli jsme si ale spravili chuť a základní část jsme ukončili s hlavami nahoře. Velmi dobrý výkon podpořený výbornou střelbou za 3 body nás dovedly k jasnému vítězství a znovu jsme si dokázali, že jsme schopni v soutěži porazit kohokoliv. Teď už nezbývá než se co nejlépe připravit na první kolo playoff a bojovat ze všech sil o postup do další části soutěže.

bottom of page